A Christmas Carol

“A Christmas Carol” er en klassisk julefortælling skrevet af den engelske forfatter Charles Dickens og først udgivet i 1843. Fortællingen har været genstand for mange film- og teateradaptioner gennem årene. Handlingen i “A Christmas Carol” handler om en gammel gnier ved navn Ebenezer Scrooge og hans transformation på juleaften.

Denne film er en af de mere populære, det er også en animationsfilm, og så har Jim Carry lagt stemme til filmen.

Handlingen i eventyret

Historien begynder med præsentationen af ​​Ebenezer Scrooge, en ældre og gnaven forretningsmand i Victorian London. Scrooge er kendt for sin grådighed, kynisme og manglende medfølelse for andre mennesker, især i julesæsonen. Han afviser generøse gestus, afviser at give til velgørende formål og ser ned på julefejringer som spild af tid og penge.

På juleaften bliver Scrooge besøgt af sin afdøde forretningspartner, Jacob Marley, som er spøgelse og er fanget i et pinefuldt efterliv på grund af sin egen grådighed og hjerteløshed i livet. Marley advarer Scrooge om, at han vil lide en lignende skæbne, hvis han ikke ændrer sin måde at leve på.

Marley fortæller Scrooge, at han vil blive besøgt af tre ånder den nat: Spøgelset af Julen Fortid, Spøgelset af Julen Nutid og Spøgelset af Julen Fremtid. Disse ånder tager Scrooge med på en rejse gennem tid og rum for at vise ham hans tidligere fejl, nutidens konsekvenser af hans handlinger og den mørke skæbne, der venter ham, hvis han ikke ændrer sig.

Scrooge oplever en dyb indre transformation som følge af disse besøg, og han begynder at forstå værdien af medfølelse, kærlighed, og at dele med andre. Han begynder at omvende sig og genopdager sin menneskelighed. På juledagen åbner han sit hjerte og sin tegnebog for at hjælpe de fattige, fejre jul med sin familie og ændre sin livsstil.

Handlingen i “A Christmas Carol” handler således om Scrooges rejse fra grådighed og hårdhed til medfølelse og generøsitet som følge af de åndelige besøg og hans genopdagelse af julens sande ånd. Fortællingen er en hyldest til julens budskab om kærlighed, medfølelse og næstekærlighed og er blevet en tidløs klassiker og en juletradition for mange.

Trailer til A Christmas Carol

Se hvad animationfilmen baseret på Charles Dickens populære juleeventyr handler om, og hvordan den er animeret.

Denne artikel er udgivet i samarbejde med Dcams, hvor du både kan finde dashcams til bilen og bakkamera til bilen.

Skriv en kommentar