Alene Hjemme

“Alene Hjemme” (originaltitel: “Home Alone”) er en julekomediefilm fra 1990, instrueret af Chris Columbus og skrevet og produceret af John Hughes. Filmen handler om en ung dreng ved navn Kevin McCallister og hans eventyr, når han ved en fejltagelse bliver efterladt alene hjemme af sin travle familie i juledagene. Her er en oversigt over filmens handling:

Handlingen begynder, da McCallister-familien forbereder sig til en juleferie i Paris. Familien består af forældrene, flere søskende og især den otteårige Kevin, spillet af Macaulay Culkin. På grund af en forvirring og en travl morgen forlader familien hastigt deres hjem og tager afsted til lufthavnen, men de glemmer Kevin, som er blevet straffet og sendt op på sit værelse på grund af en skænderi med sine søskende.

Nu alene hjemme begynder Kevin at nyde sin tilsyneladende ubegrænsede frihed. Han fester, ser film, spiser junk food og lever det gode liv. Imidlertid bliver hans sjov snart sat på pause, da han opdager, at to indbrudstyve, Harry og Marv, planlægger at røve hans hus. Kevin tager sagen i egen hånd og begynder at opsætte en række fantasifulde og komiske fælder for at forhindre indbruddet og beskytte sit hjem.

Samtidig forsøger Kevins mor desperat at vende tilbage til Chicago for at nå sin søn, mens Kevin gør alt for at forsvare sit hjem mod indbrudstyvene.

Filmen kombinerer humor, slapstick-komedie og hjertevarme og fokuserer på temaer som familie, hjem og det at stå sin tør i en udfordrende situation. “Alene Hjemme” er blevet en elsket juleklassiker og en af de mest ikoniske julefilm nogensinde.

Home Alone 1 fra 1990 trailer

Se Kevin, drengen der må klare sig mod to kriminelle i julen, hvor han er glemt af familien derhjemme, og er helt alene.

Medvirkende skuespillere

Her er en liste over nogle af de vigtigste medvirkende skuespillere i den første Alene Hjemme film fra 1990 og de roller, de spiller:

  1. Macaulay Culkin som Kevin McCallister – Hovedpersonen, en otteårig dreng, der bliver efterladt alene hjemme og forsvarer sit hjem mod indbrudstyve.
  2. Joe Pesci som Harry – En af indbrudstyvene, der forsøger at røve Kevins hjem.
  3. Daniel Stern som Marv – Den anden indbrudstyv, der arbejder sammen med Harry for at begå indbrud.
  4. Catherine O’Hara som Kate McCallister – Kevins mor, der desperat forsøger at vende tilbage til sin søn efter at have opdaget, at han er blevet efterladt alene hjemme.
  5. John Heard som Peter McCallister – Kevins far, der også forsøger at vende tilbage til sin søn efter at have opdaget fejlen.
  6. Roberts Blossom som Old Man Marley – En mystisk nabo, som Kevin er bange for, men senere får et hjertevarmt møde med.
  7. John Candy som Gus Polinski – En venlig musiker, der hjælper Kate McCallister med at komme hjem til sin søn.

Dette er nogle af de centrale skuespillere og roller i “Alene Hjemme,” der bidrager til filmens sjov og hjertevarme. Der er også mange andre skuespillere med, blandt andre Kevins søskende og en masse biroller fra butikker og lufthavnen.

Denne artikel er udgivet i samarbejde med Stegepande-tilbud.dk. Du kan finde tilbud på stegepander sorteret efter type, størrelse eller mærker, en stegepande er også en god julegave at give.

Skriv en kommentar