Muppets Juleeventyr

“Muppets juleeventyr” (originaltitel: “The Muppet Christmas Carol”) er en julefilm fra 1992, der kombinerer Charles Dickens’ klassiske fortælling “A Christmas Carol” med Muppets’ karakteristiske humor og charme. Filmen er en musicalkomedie og handler om Ebenezer Scrooge, spillet af Michael Caine, og hans transformation på juleaften. Her er en oversigt over filmens handling:

Filmen begynder i det viktorianske London, hvor den gnavne og grådige forretningsmand Ebenezer Scrooge regerer med hård hånd. Han er kendt for sin grådighed og ligegyldighed over for andre mennesker, især i julesæsonen. Scrooge afviser generøse gestus, ser ned på julefejringer og tænker kun på penge.

På juleaften besøges Scrooge af sine afdøde forretningspartner Jacob Marleys spøgelse, spillet af Muppets’ Statler og Waldorf. Marleys spøgelse advarer Scrooge om, at han vil lide en frygtelig skæbne i efterlivet, hvis han ikke ændrer sin måde at leve på. Han siger Scrooge, at han vil blive besøgt af tre ånder i løbet af natten.

De tre ånder, som er repræsenteret af Muppet-karaktererne, besøger Scrooge og tager ham med på en rejse gennem tid og rum. De viser ham hans fortid, nutid og mulige fremtid og afslører de følger af hans grådighed og mangel på medfølelse. Scrooge ser sin egen ungdom, hans tid som en ung mand forelsket i Belle og hans nuværende situation, hvor folk taler ondt om ham.

Gennem disse besøg begynder Scrooge at forstå værdien af medfølelse, kærlighed og at dele med andre. Han ser også de potentielle konsekvenser af sin fortsatte grådighed og ensomhed. Scrooge beslutter sig for at ændre sig og begynder at sprede glæde og kærlighed til sine medmennesker. Han redder Tiny Tim og fejrer jul med sin familie og venner.

“Muppets juleeventyr” er kendt for sin kombination af Charles Dickens’ tidløse historie med Muppets’ skæve og charmerende humor. Michael Caine spiller sin rolle som Scrooge med stor alvor, mens Muppets’ karakterer tilføjer hjertevarme og komik til filmen. Det er en elsket juleklassiker, der appellerer til både børn og voksne.

The Muppets Christmas Carol trailer

Her kan du se hvordan de populære og velkendte Muppet figurer ser ud i et vaske ægte juleeventyr.

Artiklen er skrevet og udgivet i samarbejde med https://in-ear-høretelefoner.dk hvor du kan finde de bedste høretelefoner fra mærker som Apple, Jabra og Sony.

Skriv en kommentar