Polarekspressen

“Polarekspressen” er en animeret julefilm fra 2004 baseret på børnebogen af samme navn skrevet af Chris Van Allsburg. Filmen er en hjertevarmende julefortælling med eventyr og magi. Her er en oversigt over filmens plot:

Handlingen følger en ung dreng uden navn, kendt som “Hovedpersonen”, der begynder at tvivle på eksistensen af ​​julemanden. En juleaften, mens han ligger i sengen, hører han pludselig en kraftig lyd udenfor. Da han kigger ud af vinduet, opdager han “Polarekspressen”, et magisk tog, der står lige udenfor hans hus. Lokoføreren inviterer ham om bord på toget.

Drengen tøver først, men beslutter sig derefter for at gå om bord. Inde i toget opdager han en verden fyldt med eventyr, hvor han møder andre børn og oplever fantastiske begivenheder. Han lærer, at toget er på vej mod Nordpolen og er på en speciel rejse for at besøge julemanden på juleaften.

Undervejs oplever drengen magiske øjeblikke, inklusive møder med talende dukker, dansende hotdogs og en elverby. Han udvikler også venskaber med de andre børn på toget. Men hans mest mindeværdige møde er med den mystiske “Hobo”, en skikkelse, der symboliserer eventyr og muligheder.

Ved ankomsten til Nordpolen ser børnene julemandens værksted og hans travle hjælpere. Drengen får en særlig ære, da julemanden selv udvælger ham til at modtage det første julegave. Drengen beder om en julegave, der repræsenterer hans tvivl på julemandens eksistens: en klokke fra julemandens slede.

Efter en fantastisk nat på toget vender drengen hjem, og det begynder at sne udenfor. Han finder en gave under træet, og da han ryster den, hører han lyden af ​​klokken. Drengen glæder sig over sin gave og tror nu fuldt ud på julemanden og magien i julen.

“Polarekspressen” handler om at bevare troen, eventyr og ånden af julen. Filmen kombinerer fantasi, følelser og julemagi for at skabe en rørende og mindeværdig fortælling, der appellerer til både børn og voksne.

Polarekspressen trailer

Se traileren til den fantastiske jule animationsfilm for hele familien – Polarekspressen.

Danske og engelske stemmer

I den animerede julefilm “Polarekspressen” er der flere kendte skuespillere, der lægger stemmer til karaktererne. Her er nogle af de vigtigste stemmer i både den engelske og danske version af filmen:

Engelske stemmer:

  • Tom Hanks som Hero Boy (Hovedpersonen), Father, Conductor, Hobo og Scrooge
  • Eddie Deezen som Know-It-All
  • Nona Gaye som Hero Girl
  • Peter Scolari som Lonely Boy
  • Steven Tyler som Elf Lieutenant

Danske stemmer:

  • Julian Christian Thiesgaard Kellerman som Hovedpersonen
  • Niels Olsen som Julemanden
  • Kurt Ravn som Vagabond

Det er værd at bemærke, at stemmerne kan variere i forskellige lande og versioner af filmen. De ovennævnte skuespillere var med til at give karaktererne liv i både den engelske og danske version af “Polarekspressen”.

Denne artikel er lavet i samarbejde med Gamer-stole.dk hvor du finder din nye stol til dit gaming setup derhjemme.

Skriv en kommentar