Scrooged

“Scrooged” er en julekomedie fra 1988, der er en moderne genfortolkning af Charles Dickens’ klassiske julefortælling “A Christmas Carol.” Filmen er instrueret af Richard Donner og har Bill Murray i hovedrollen som Frank Cross, en hjerteløs tv-executive. Her er en oversigt over filmens handling:

Handlingen i “Scrooged” finder sted i en moderne kontekst, hvor Frank Cross arbejder som en hensynsløs og grådig chef for et tv-netværk. Han er kendt for sin kynisme og mangel på medfølelse, især i julesæsonen. Han er fast besluttet på at øge netværkets fortjeneste ved at sende en ekstremt kommerciel og kynisk tv-produktion af “A Christmas Carol” på juleaften.

På juleaften begynder Frank at blive hjemsøgt af spøgelser, der minder om de tre ånder fra Dickens’ historie. Han bliver først besøgt af Spøgelset af Julen Fortid, derefter af Spøgelset af Julen Nutid og endelig af Spøgelset af Julen Fremtid. Disse spøgelser tager Frank med på en rejse gennem hans eget liv og fremtid og viser ham konsekvenserne af hans egoistiske handlinger.

Gennem disse besøg begynder Frank at forstå værdien af medmenneskelighed, næstekærlighed og ægte forbindelser til andre mennesker. Han genopdager sin kærlighed til sin tidligere kæreste, Claire, spillet af Karen Allen, og beslutter sig for at ændre sin livsstil og gøre op for sine tidligere fejl.

“Scrooged” kombinerer Bill Murrays komiske talenter med den velkendte julefortælling om transformation og hjertevarme. Filmen er en underholdende og humoristisk genfortolkning af Dickens’ historie og sender samtidig en budskab om værdien af kærlighed, medfølelse og næstekærlighed i julen. Den har opnået status som en populær julefilm i årtier og er kendt for sine skæve og mindeværdige karakterer.

Scrooged trailer

Se Bill Murray spiller fantastisk i denne sjove komedie fra 1988.

Medvirkende skuespillere

Her er de fem vigtigste medvirkende i filmen “Scrooged” fra 1988 og de roller, de spiller:

  1. Bill Murray som Frank Cross
  2. Karen Allen som Claire Phillips
  3. John Forsythe som Lew Hayward
  4. Bobcat Goldthwait som Eliot Loudermilk
  5. Carol Kane som Ghost of Christmas Present

Der er mange andre roller i filmen spillet af andre skuespillere, så denne liste er ikke udtømmende.

Denne artikel er lavet i samarbejde med siden https://vaskemaskine.org der giver dig et overblik over vaskemaskiner på markedet fra mange forskellige mærker.

Skriv en kommentar